Στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι περνούν οι εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία μελετά το ενδεχόμενο οι απολυτήριοι διαγωνισμοί να γίνονται με την εποπτεία καθηγητών του Δημοσίου.

Ads

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», το σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη επιτροπών που θα αποτελούνται από καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση και θα έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των μαθητών στα Ιδιωτικά Σχολεία, στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου.

Πρόθεση του υπουργείου είναι τα θέματα σε κάθε μάθημα να τα βάζουν δύο καθηγητές δημόσιου σχολείου, οι οποίοι θα βαθμολογούν τα γραπτά των μαθητών και ταυτόχρονα θα έχουν την ευθύνη για την έκδοση των απολυτήριων τίτλων.

Το μέτρο στόχο έχει να εναρμονιστεί με την εντολή της Κομισιόν για τη διασφάλιση της ποιότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών αλλά και για τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών έκδοσης τίτλων από τους παρόχους αυτούς, ώστε να διασφαλισθεί η ίση αντιμετώπιση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Ads