Σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ καταδίκασε, ομόφωνα, το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο τον 42χρονο παιδόφιλο Φίλιππο Λεβέντο, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, τον Μάρτιο του 2015 στον Κορυδαλλό, να επιβιβάζει ένα 13χρονο αγόρι σε ειδικά διαμορφωμένο βαν.

Ads

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, και με την απόφασή τους μείωσαν μόλις κατά ένα έτος την ποινή της 26χρονης κάθειρξης που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού, καθώς και τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο.

Νωρίτερα, την ενοχή του 42χρονου πρότεινε και ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται η κοινωνία τον κατηγορούμενο όπως είναι, γιατί μόνο κακό κάνει» και εκφράζοντας την ελπίδα να «συνετιστεί αργότερα και τουλάχιστον να μη δημιουργήσει άλλα προβλήματα». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε, επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας για τον τρόπο δράσης του Λεβέντου, ότι «ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται, χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει».

Ο ίδιος ο 42χρονος στην απολογία του υποστήριξε πως τα δύο παιδιά που βίασε συνευρέθησαν ερωτικά μαζί του «με τη θέλησή τους», ενώ αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χρονο παιδί: «Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγνώμη που έκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά δεν βίασα κανέναν. Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος».

Ads