Την ηγεσία του υπ. Οικονομικών ενημέρωσαν οι απολυμένες καθαρίστριες και ο δικηγόρος τους για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που ορίζει ως άκυρες τις απολύσεις τους.

Ads

 
Όπως ενημερώνουν θα ακολουθήσει συνέλευσή τους, ενώ δηλώνουν ότι «νίκησαν» στον αγώνα τους και τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
 
Στο Δικαστήριο είχαν προσφύγει 397 από τις 465 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα υποστηρίζοντας πως η διαθεσιμότητα ισοδυναμεί με απόλυση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.
 
Μία από τις καθαρίστριες δήλωσε στη Ναυτεμπορική: «Ήταν μία μεγάλη νίκη των γυναικών που είμαστε κάθε ημέρα επί οκτώ μήνες εδώ. Μία χούφτα γυναίκες, 20 γυναίκες και φέραμε αυτή την απόφαση. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο λαός άμα το αποφασίσει. Όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το παράδειγμά μας, μία χούφτα γυναίκες φέραμε τα πάνω κάτω. Γυρίσαμε στη δουλειά μας».