Ως έχουν θα παραμείνουν τα μέτρα που ισχύουν και την Καθαρά Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ads

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή εν’ όψει της συγκεκριμένης ημέρας, αναφέροντας παράλληλα ότι, το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης, σημείωσε ότι όπως και τις υπόλοιπες ημέρες, οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται με τα πόδια, ή με ποδήλατο. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι κανονικά θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα και επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις με τα SMS στο 13033 με τους αριθμούς 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 21:00 το βράδυ και είναι μέχρι τις 05:00. Επίσης, στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση αρχίζει από τις 19:00 και τελειώνει στις 05:00.

Όσον αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα, θα είναι σε ισχύ από τις 21:00 έως τις 05:00, όπως και κάθε Δευτέρα.

Τέλος, σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, αυτές συνεχίζουν να επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένες εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.