Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για καθαίρεση του ιερέα που βίαζε την θετή του κόρη Έλενα Φραντζή. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, εξετάστηκε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες.

Ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το SigmaLive, κατέθεσε γραπτώς τη διαμαρτυρία του για διαρροή παλαιότερων πρακτικών της Συνόδου στον Τύπο. 

Η διαρροή, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης, έγινε μέσα από τη Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε.

Αντικανονική και παράνομη, χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης τη δημοσιοποίηση πρακτικών της Ιεράς Συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά και παραποιημένα τα πρακτικά, για να δοθεί μια άλλη, αρνητική εικόνα. 

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, ανέφερε ο Μητροπολίτης.