Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 49χρονου ιερέα στη Μεσσαρά ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι καλλιεργούσε κάνναβη μέσα σε γλάστρες στο σπίτι του.

Ads

Ο ιερέας καθαιρέθηκε από το αξίωμά του ενώ η πράξη του είχε προκαλέσει αναστάτωση και στους πιστούς που είχαν μάθει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας τον Αύγουστο του 2017.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του neakiriti.gr, ο ιερέας καθαιρέθηκε και επανήλθε στις τάξεις των λαϊκών.

Yπενθυμίζεται ότι όταν ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση, ο εφημέριος απολογούμενος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακά χρήστης κάνναβης.

Ads

Καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι

Μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του. Οι διωκτικές Αρχές είχαν οδηγηθεί στα «ίχνη» του 49χρονου ρασοφόρου, καθώς η συμπεριφορά του φέρεται να είχε κινήσει τις υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του ιερέα, σε γνωστό χωριό του δήμου Φαιστού.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κατασχέσει δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Πηγή: Νέα Κρήτη / CannabisNews.gr