Μια άκρως σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ads

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει την ιδιότητα του θύματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha γνωρίζει πολλά για τις συνήθειες και την καθημερινότητα του εν λόγω σκηνοθέτη και φέρεται να έδωσε ονόματα και να περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που καταδεικνύουν παράνομες ενέργειες.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, αποφεύγοντας κατά την αποχώρησή της την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας. Η μάρτυρας συνοδεύονταν από τη δικηγόρο του 40χρονου Βασίλη, ο οποίος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη από τον Δ. Λιγνάδη την τριετία 1995 -1998. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει καλέσει δύο ακόμη πρόσωπα, που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση, μιλώντας στο Open, αφορούν την περίοδο 2014 και 2017-18. 

Ads

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στην Ευελπίδων ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, καθώς η Εισαγγελία έχει ζητήσει να κατατεθούν καταγγελίες ή αναφορές (επώνυμες και μη) που έχουν έρθει σε γνώση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφορικά με το Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και με άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου.