Ομάδα αγνώστων που φορούσαν κουκούλες κατέστρεψαν σήμερα τα ξημερώματα το γλυπτό του Παλαιού Φαλήρου Phylax.

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το γλυπτό έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, όμως τελικά αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Διονύση Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το άγαλμα ήδη είχε μια φορά βανδαλιστεί με τους δράστες να του πετούν μπογιές ενώ ενορίτες της περιοχής έσπευσαν να το… ξορκίσουν με αγιασμούς καθώς το θεωρούν, όπως λένε δαιμονικό. 

Μιλώντας στο News 24/7 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, είπε ότι στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεκατέσσερα ή δεκαπέντε άτομα που επέβαιναν σε ένα μεγάλο φορτηγό χωρίς πινακίδες, έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το κόκκινο γλυπτό, στο Παλαιό Φάληρο. 

Ads

Αφού κατέβηκαν από το όχημα φορώντας κουκούλες, το έδεσαν με σκοινιά, το τράβηξαν και το έριξαν στο έδαφος. Κατόπιν κατευθύνθηκαν στην καντίνα που βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από το σημείο και απείλησαν τον ιδιοκτήτη της. «Του είπαν πως αν ειδοποιήσει την Αστυνομία θα του κάψουν την καντίνα», είπε ο Διονύσης Χατζηδάκης. 

Διαβάστε επίσης – «Μεταοργολικός μεσαίωνας»: Τι λέει ο δημιουργός του Phylax για την καταστροφή του αγάλματος 

Οι υπηρεσίες του Δήμου μάζεψαν το κατεστραμμένο γλυπτό από τον δρόμο και όπως λέει ο δήμαρχος έχει  ζητήσει από τον δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου, να το πάρει στο ατελιέ του ώστε να γίνει προσπάθεια επισκευής του και ο Phylax να επανέλθει στην θέση του. 

Όσον αφορά την επίθεση και τους δράστες της, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έχει ήδη κάνει μήνυση κατά αγνώστων. Όπως είπε έχει ενδείξεις για το ποιοι μπορεί να ήταν οι δράστες αλλά θα περιμένει να το διερευνήσει η Αστυνομία.

Σε άλλες δηλώσεις του, στον Real FM, σημείωσε: «αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.