Τμήμα της γέφυρας που περνά μπροστά από το παλιό νοσοκομείο στην Καβάλα κατέρρευσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, παρασύροντας έναν γερανό και ένα αυτοκίνητο.

Ads

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης. Από την κατάρρευση της γέφυρας, που αποτελεί τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, εγκλωβίστηκαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή.

Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της. Tον Αύγουστο του 2016 στην ίδια γέφυρα υπήρξε τρύπα στο οδόστρωμα και η ζημιά αποκαταστάθηκε. Τότε είχε ελεγχθεί η γέφυρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είχαν αποφανθεί για την ασφάλειά της.

Σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν ένταξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Δήμος Καβάλας εκφράζει την άποψη σύμφωνα με την οποία τα βάθρα της γέφυρας κράτησαν αλλά «άνοιξε» το οδόστρωμα. Μηχανικοί που είδαν από κοντά την κατάσταση ισχυρίζονται ότι υπήρξε υποχώρηση των δοκών στήριξης, ενώ εξετάζεται και το ζήτημα της διάβρωσης. Η αντιπολίτευση του Δήμου κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή και την καλεί να απολογηθεί, καθώς όπως αναφέρει τα προβλήματα στη γέφυρα ήταν γνωστά και είχαν τεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από μερικούς μήνες. 

image

Ads

image

image

image

image

image

image

image