Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία στην Ανακρίτρια, ο 50χρονος πατέρας του κοριτσιού στην Κατερίνη που κατήγγειλε ότι βιαζόταν από τα έξι του χρόνια για μια εξαετία από παιδόφιλους.

Ads

Στη φυλακή οδηγείται και ένας από τους συλληφθέντες, φίλος του πατέρα. Οι δύο άλλοι συλληφθέντες, όλοι ελληνικής καταγωγής, είναι στη διαδικασία της απολογίας.

Η κοπέλα, 16 ετών σήμερα, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Κατερίνης, τον Ιανουάριο, ότι από το 2008, τότε 6 χρόνων, ως το 2014 υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες προχώρησαν, χθες, στη σύλληψη 4 αντρών, ανάμεσά τους και ο πατέρας της κοπέλας, ηλικίας 58 ως 60 χρόνων.

Αίσθηση προκαλεί ότι το κορίτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα χρόνο πριν είχε πέσει θύμα του διαδικτυακού και άκρως επικίνδυνου «παιχνιδιού» Μπλε Φάλαινα, στο οποίο άγνωστοι στέλνουν μηνύματα σε ευάλωτα νεαρά άτομα, οδηγώντας τα να προκαλέσουν κακό στον εαυτό τους.

Ads

Το κορίτσι απο την Κατερίνη, πέρυσι, είχε νοσηλευτεί με χαρακιές στο σώμα της και ήταν το πρώτο θύμα της Μπλε Φάλαινας που έγινε γνωστό στην Ελλάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως αποδεικνύεται.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης και αποπλάνησης ανηλίκου και της σωματεμπορίας.