Δύο Άραβες επιβάτες, την Κυριακή, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από αεροπλάνο της Aegean, που θα ταξίδευε από Αθήνα προς Τελ Αβίβ, εξαιτίας αντιδράσεων από Ισραηλινούς συνεπιβάτες τους.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ορισμένοι από τους Ισραηλινούς επιβάτες, μόλις αντιλήφθηκαν πως μαζί τους ταξίδευαν δύο Άραβες, επίσης Ισραηλινοί, διαμαρτυρήθηκαν στο πλήρωμα του αεροπλάνου. Μάλιστα κάποιοι αρνήθηκαν να κάτσουν στις θέσεις τους και να ταξιδέψουν. Το πλήρωμα κάλεσε την αστυνομία ώστε να γίνει ξανά έλεγχος στους δύο επιβάτες.

Τελικά, μετά από επικοινωνία του πληρώματος με την εταιρεία, οι δύο Άραβες, με συναινετική διάθεση, αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο ώστε να αναχωρήσουν με άλλη πτήση την επόμενη ημέρα.

Ισραηλινοί επιβάτες, παρά την αποβίβαση των δύο επιβατών, συνέχισαν να αντιδρούν ζητώντας να γίνει πρόσθετος έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους επιβάτες. Το πλήρωμα τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προειδοποίησε ότι όσοι διαμαρτύρονται θα αποβιβαστούν, θα χάσουν και το δικαίωμα αποζημίωσης. Τελικά το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας.

Ads

Σε ανακοίνωσή της η Aegean έκανε λόγο για «μεμονωμένο και ατυχές» περιστατικό. Ειδικότερα όπως αναφέρεται: «Η εταιρεία προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

«Το περιστατικό έληξε σύντομα χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία», αναφέρει η Aegean και εκφράζει τη λύπη της «για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους».