Ένταλμα σύλληψης σε βάρος δικηγόρου που φέρεται ότι ήταν στο στενό πυρήνα των ανθρώπων του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για το σκάνδαλο της Proton Bank εξέδωσε η ανακρίτρια.

Ads

 
Πρόκειται για τη δικηγόρο Ελένη Σκούρα, έμπιστη συνεργάτιδα του επιχειρηματία και σύζυγο διευθυντικού στελέχους της ALAPIS, σε βάρος της οποίας η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και απιστίας.
 
Η δικηγόρος δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση της Proton Bank και τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις των 700 εκατ ευρώ με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι υπόνοιες πως ενδέχεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ένταλμα να μετατραπεί σε διεθνές.
 
Η δικηγόρος υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας και δικηγόρος σε αρκετές εταιρείες των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κάλυπτε νομικά τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.
 
Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της Proton Bank έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμα τέσσερις συνεργάτες του. Άφαντος παραμένει μέχρι σήμερα ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία.