Απειλές εναντίον της ζωής της φέρεται να κατέθεσε ότι δεχόταν από τον Δημήτρη Λιγνάδη η γυναίκα που κατέθεσε επί 4 ώρες την Παρασκευή και θεωρείται κομβικός μάρτυρας στην υπόθεση: «Μου είπε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα», φέρεται να είπε η γυναίκα.

Ads

Σύμφωνα με τον, η γυναίκα αυτή όταν ήταν 19 ετών και ενώ σπούδαζε σε πανεπιστήμιο μεγάλης επαρχιακής πόλης, γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τον ερωτεύτηκε και για 19 χρόνια μπαινόβγαινε στο σπίτι του. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε με ανήλικα αγόρια και κορίτσια, αντέδρασε.

«Του είπα: Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω. Μου απάντησε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Η γυναίκα κατέθεσε ότι φοβόταν για τη ζωή της και κράτησε το στόμα της κλειστό. Ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να συναντάει τον σκηνοθέτη.

Ads

«Όταν τον επισκεπτόμουν στο σπίτι του, κάποιες φορές έβλεπα νεαρά αγόρια αλλά και κορίτσια να φεύγουν. Κι όταν εγώ έφευγα, κάποια άλλα έρχονταν».

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τον σκηνοθέτη, η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει. Και η κατάθεσή της, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την υπόθεση.