Απειλές κατά της ΕΕ εξαπέλυσε το Κατάρ σχετικά με την υπόθεση του «Qatar Gate» που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών με τις βελγικές Αρχές να έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις, μεταξύ αυτών η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της Φ. Τζόρτζι.

Ads

Συγκεκριμένα, την Κυριακή σε σχόλιο του αξιωματούχος που δεν ήθελε να ονομαστεί ανέφερε ότι «Ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας».

Στη δήλωση του διπλωμάτη της αποστολής του Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται ότι «η χώρα δέχθηκε αποκλειστικά κριτική και επίθεση» στο πλαίσιο της έρευνας και ότι είναι «βαθιά απογοητευμένη που η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να εξακριβώσει τα γεγονότα».

Επιπλέον, προστίθεται ότι «ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας» για το θέμα πριν από την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια».

Ads