Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι του δήμου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Πανελλαδική στάση εργασίας ως το τέλος της βάρδιας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ads

image

Κλειστές είναι σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες από τις 11.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, μετά από κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιτίθεται στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζει, επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

«Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την πρόθεση της να αντιταχθεί «σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία» δηλώνει επίσης στην ανακοίνωση της.

Ads

image

Στο μεταξύ, σε συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καλεί η ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Στο αγωνιστικό ραντεβού, που είναι για τις 7 μ.μ., η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα «για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων».