Την αντίδραση τους στο γεγονός ότι όσοι γεννήθηκαν το 1997 αν και εκλογικά είναι ενήλικες κι έχουν δικαίωμα ψήφου, δε θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 25 Ιανουαρίου, εκφράζουν μαθητές Λυκείων της Πάτρας απαντώντας με καταλήψεις.

Ads

Την αρχή κάνουν οι μαθητές του Λυκείου Δεμενίκων οι οποίοι από χθες αποφάσισαν να προσχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου  διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση . Σε ανάλογες κινήσεις προσανατολίζονται μαθητές και άλλων λυκείων, με πολλές έκτακτες συνελεύσεις να είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην περιοχή προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους .

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών οι γεννηθέντες το 1997 δε θα ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δεν δίνεται η δυνατότητα στους 18ρηδες του 2015 να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές -παρόλο που εκλογικά γενέθλια μέρα τους σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται η 1η Ιανουαρίου- επειδή κάθε δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα κάθε έτος από 1ης έως τέλος Φεβρουαρίου τις ονομαστικές καταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και οι οποίοι αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν, κι εφόσον οι εκλογές προηγούνται της διαδικασίας αυτής, οι 18ρηδες του 2015 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο εκλογικό σώμα λόγω χρόνου.

Ads

Το tvxs.gr ζητά τη γνώμη των νέων. Αν είστε 18 χρονών και δεν μπορείτε να ψηφίσετε στείλτε το βίντεο ή το άρθρο σας με την άποψη σας για το θέμα στο [email protected].

Διαβάστε επίσης:

TVXS Διάλογος: Είμαι 18 και θέλω να ψηφίσω… αλλιώς θα νιώθω νικημένος
Είμαι 18 χρονών και γράφω: Η Αποχή του Πολίτη