Ξεφτίλα, επικίνδυνη πρακτική, διαδικασία «περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε» χαρακτηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την απόφαση της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να ψηφιστούν την ερχόμενη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
 

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.
 
«Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπου αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους καθώς και τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα δεν εξαιρούνται κατάσχεσης, αν το θελήσουν οι δανειστές, είναι ταπεινωτική. Καταργεί και τις ελάχιστες εξαιρέσεις που είχαν κατοχυρωθεί στο Μνημόνιο και αλλάζει υπέρ των δανειστών και σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ένα κομμάτι του Μνημονίου. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει ότι έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απλώς περνάει τυπικά, με διαδικασία «περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε», από τη Βουλή», δήλωσε στο Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό: μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη, περίπου είκοσι τέτοιες πράξεις και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζεμένες».
 
Την έντονη διαμαρτυρία του για «την τακτική της κυβέρνησης, που μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα» εξέφρασε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΚΚΕ.
 
Τον κ. Μεϊμαράκη επισκέφθηκαν οι βουλευτές Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης και Αχιλλέας Κανταρτζής, για να του δηλώσουν ότι «η εκ των υστέρων κύρωση από τη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως η σχεδιαζόμενη κύρωση των επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που θα έρθουν με τη μορφή ενός νομοσχεδίου για να ψηφισθούν τη Δευτέρα στη Βουλή, συνιστά μια επικίνδυνη διαδικασία».
 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αντιταχθεί σε αυτή την επικίνδυνη τακτική. Ταυτόχρονα καλεί τον λαό να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτήν τη διαδικασία και να αντιπαλέψει τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.