Έντονη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες επικρατεί από χθες το βράδυ στη δυτική Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές πλημμύρισαν, δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα. Στη Ζάκυνθο μάλιστα χτύπησε ανεμοστρόβιλος.

Ads

 
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης, κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.

Στο Καραβοστάσι της Θεσπρωτίας μια τουρίστρια από τη Ρουμανία με τα δυο ανήλικα παιδιά της παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητό τους από τα ορμητικά νερά της βροχής σε ρέμα. 

image

Ads

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροοσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, που έκαναν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Στο Κατάκολο πέρασε ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές ενώ στον Πύργο πλημμύρισαν καταστήματα. Το ίδιο συνέβη και στην Κυλλήνη.

image

image
 
Σύμφωνα με το epiruspost, από τα ξημερώματα βρέχει σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων και την Άρτα χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα μέχρι στιγμής.

image

image

Πύργος:


 
Αμαλιάδα:
 

Πάργα:

Οι δρόμοι στα Σύβοτα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά. Βάρκες βούλιαξαν ή αναποδογύρισαν. 

image

image

image
 
Στο Λαγανά Ζακύνθου, χτύπησε ανεμοστρόβιλος.

image