Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Πελοπόννησο από το απόγευμα του Σαββάτου.

Ads

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές.

Περισσότερες από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη λόγω της πλημμύρας

Ads

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή.

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη.

image

Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

image

Ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην πόλη κατέγραψε περισσότερα από 170 χιλιοστά βροχής μέσα σε 5 ώρες.

Την ίδια ώρα, στην Κεφαλονιά βρέχει ασταμάτητα τις τελευταίες πέντε ώρες, ενώ ο Μετεωρολογικός Σταθμός Φαρακλάτων είχε καταγράψει μέχρι και τις 16.30 56 χιλιοστά βροχής.

Οι βροχές είναι έντονες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.

image

Πρόγνωση για την Κυριακή 

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται την Κυριακή 26 Ιουνίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται παροδικά από πολύ ισχυρές ριπές ανέμου, ενώ υπάρχει και σημαντική πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και τα νησιά Αιγαίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μέτριοι έως ισχυροί, με παροδικές ριπές που θα φτάνουν στην κατηγορία των θυελλωδών. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση απότελεί η περιοχή της Χίου και ο Θερμαικός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις δυτικές Κυκλάδες και την θαλάσσια περιοχή δυτικά αυτών οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις ανατολικότερες περιοχές του νοτίου Αιγαίου, οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα στραφούν προς το βράδυ σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και το μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πιθανώς όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και το μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πιθανώς όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.