Σε μία καταγγελία για το ελληνικό Λιμενικό προχώρησε η οργάνωση Aegean Boat Report, η οποία «ανέβασε» ένα βίντεο που υποστηρίζει ότι δείχνει λιμενικούς να διώχνουν βάρκα με πρόσφυγες ώστε να συλληφθούν από τις τουρκικές αρχές.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ξημέρωμα της περασμένης Τετάρτης 17 Ιουλίου, σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής παρεμπόδισε στο Αγαθονήσι φουσκωτή βάρκα που μετέφερε 34 πρόσφυγες και την ανάγκασε να επιστρέψει προς την Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ομάδα στην καταγγελία της, 34 άνθρωποι συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή, ανάμεσα τους τους 14 παιδιά, αφού τους παρέδωσε η ελληνική ακτοφυλακή.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Aegean Boat Report, όπως καταγγέλλεται, φαίνεται πως η ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται πολύ κοντά στην φουσκωτή βάρκα και πραγματοποιεί επικίνδυνες μανούβρες προσπαθώντας να αναγκάσει τη βάρκα να αλλάξει κατεύθυνση.

Ads

Στόχος, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η βάρκα να φτάσει στο σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο βρίσκεται στο σημείο και φέρεται να περιμένει τη βάρκα για να προβεί σε συλλήψεις.