Διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ κατέληξε η 39χρονη που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ «η νεαρή γυναίκα θετική στην Covid-19 άφησε την τελευταία της πνοή σε κοινό θάλαμο κορονοϊού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, λίγο πριν τη μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά Covid-19».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός: «ο ασθενης που νοσηλευεται διασωληνωμένος σε ενα νοσοκομειο που δεν διαθέτει κλίνες ΜΕΘ Covid σημαίνει ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο της κλινικής κορονοϊού. Αυτό συνέβει και με την 39χρονη. Επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε και νοσηλευόταν για μιάμιση ημέρα στη κλινική σε κοινό θάλαμο. Δόθηκε στο ΕΚΑΒ κλίση για διακομιδή σε ΜΕΘ αλλά δεν πρόλαβε να γίνει η διακομιδή της γιατί η κατάσταση της υγείας της 39χρονης, δεν επέτρεπε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννακός πρόσθεσε τα εξής: «αυτό μπορεί θα είχε αποφευχθεί αν το νοσοκομειο που βρισκόταν διέθεται κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 Δεν μπορείς να κάνεις Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό, χωρίς να υπάρχουν ΜΕΘ κορονοϊού γιατί τα περιστατικά αυτά εμφανίζουν πολλές φορές ραγδαία επιδείνωση και δεν μπορούν να μεταφερθούν».

Ads

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργεί γενική ΜΕΘ 16 κλινών που είναι υπερααπαραίτη γιατί το νοσοκομείο κάνει εξιδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις που οι ασθενείς μετά το χειρουργείο χρειάζονται νοσηλεία σε Μεθ. Είναι λάθος η σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε ΜΕΘ κορονοϊού».