Αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους υπήρξε ο θάνατος του Πακιστανού πρόσφυγα Wares Ali στο καμπ του Ελαιώνα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως καταγγέλλει η συλλογικότητα αλληλεγγύης με τους μετανάστες Solidarity with Migrants.

Ads

Σύμφωνα με ανάρτηση της συλλογικότητας στο Facebook, το μέλος της πακιστανικής κοινότητας που έμενε στο καμπ του Ελαιώνα τα τελευταία επτά χρόνια και ήταν πατέρας τριών παιδιών έπαθε ανακοπή καρδιάς στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από τις υγειονομικές αρχές επί μία ώρα.

Μάλιστα, στο καμπ δεν υπήρχε καν γιατρός με τη διοίκηση να επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για το γεγονός.

Συγκεκριμένα, η Solidarity with Migrants καταγγέλλει για το καμπ στον Ελαιώνα:

Ads

«Σε ένα αποκλεισμένο από ΜΑΤ προσφυγικο camp, στην καρδιά της Αθήνας, ένας πρόσφυγας νιώθει πόνο στο στήθος στη μέση της νύχτας. Γιατροί και νοσοκόμοι δεν υπάρχουν. Έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες από τις αρμόδιες Αρχές για να πιεστούν οι πρόσφυγες να δεχτούν την μετεγκατάστασή τους εκτός πόλης.

Οι άλλοι πρόσφυγες ενημερώνουν τους σεκιουριτάδες αλλά δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση. Τελικά μετά από μία ώρα καλείται ασθενοφόρο το οποίο φτάνει μια ώρα αργότερα. Ο πρόσφυγας πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και περίμενε με την οικογένειά του να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους…

Έτσι χάνονται οι ζωές όχι στον Έβρο και στο Αιγαίο αλλά στο κέντρο των πόλεων. Έχετε καμία απορία γιατί η κυβέρνηση θέλει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες κάπου μακριά; Εμείς λέμε ότι οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

Να ενισχυθεί άμεσα το καμπ του Ελαιώνα με γιατρούς, νοσοκόμους και όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Να σταματήσει άμεσα η επιχείρηση εκκένωσης του καμπ. Ο δήμαρχος Μπακογιάννης, ο υπουργός Μηταράκης και η διοικήτρια του καμπ έχουν άμεση ευθύνη για ο,τι συνέβη».

Νωρίτερα, λεωφορεία κατέφθασαν έξω από την προσφυγική δομή με σκοπό να μεταφέρουν πρόσφυγες μες τη νύχτα, τη στιγμή που κλούβα των ΜΑΤ βρισκόταν σταθμευμένη στο μετρό Ελαιώνα σε συνεννόηση με τη διοίκηση του καμπ.