Την «αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Σκανδάλη», καταγγέλλει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, καθώς όπως τονίζει έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του από τον χώρο του νοσοκομείου.

Ads

Ο Κώστας Μπάρκας επισκέφτηκε το νοσοκομείο μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Πρέβεζας κ. Ευκλείδη Φονταρά και δυο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων ο ένας είναι και εργαζόμενος στο νοσοκομείο. «Κάναμε μία επίσκεψη στο νοσοκομείο, όπως οφείλουμε να κάνουμε, για να ενημερωθούμε για τις συνθήκες και να συναντηθούμε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων. Η συνάντηση είχε να κάνει και με τις καταγγελίες του σωματείου για διώξεις συνδικαλιστών εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου και γενικότερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους», τονίζει μιλώντας στο tvxs.gr. 

Όπως σημειώνει ο κ. Μπάρκας, η αντιπροσωπεία του κόμματος έφτασε στο νοσοκομείο «φορώντας μάσκα, με πολύ προσοχή και τηρώντας τα μέτρα». «Η διοίκηση έστειλε τότε τους σεκιούριτι, οι οποίοι μας είπαν να αποχωρήσουμε από το κτίριο, εξαιτίας του κοροναϊού, πράγμα που κάναμε. Βγήκαμε έξω και κάναμε μία συνάντηση στο προαύλιο του νοσοκομείου με εκπροσώπους του σωματείου εργαζόμενων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πάντα φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις. Ο διοικητής του νοσοκομείου έστειλε πάλι τους σεκιούριτι να μας πουν να αποχωρήσουμε από το νοσοκομείο για υγειονομικούς λόγους. Ωστόσο, μετά το ξανασκέφτηκε και είπε ότι μπορούμε να πάμε επάνω σε μία αίθουσα του νοσοκομείου. Δεν το δέχτηκα. Είπα βεβαίως και θα αποχωρήσουμε εφόσον ο διοικητής λέει ότι φοβάται και καταγγέλλω αυτή τη συμπεριφορά», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

image

Ads

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Σκανδάλη, που έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από τον χώρο του Νοσοκομείου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος πραγματοποιούσε συνάντηση στον αύλειο χώρο με το Σωματείο Εργαζόμενων τηρώντας τα προβλεπόμενα εκ του Νόμου απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας.

» Είναι ο αντιδημοκρατικός και αλλαζονικός τρόπος συμπεριφοράς του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας, που εξαργύρωσε τα κομματικά ένσημα οριζόμενος  στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, διοικώντας με “εντέλλεσθε” και αυταρχικά. Η τρομοκρατία που επιβάλλει στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν θα περάσει. Η καταστροφή, που δρομολογείται με απολύτως δική του ευθύνη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα σταματήσει».