Μητέρα κατήγγειλε ότι τα δυο παιδιά της που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία στις 15 Οκτωβρίου κρατήθηκαν από αστυνομικούς, ενώ απειλήθηκαν και με χαστούκια, χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή σε επεισόδια. 

Ads

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της μητέρας στο Open TV για το περιστατικό: «Τα παιδιά μου είναι 15 ετών. Όταν τελείωσε η πορεία πήγαν στο μετρό για να επιστρέψουν. Πήρα στις 12:30 και δεν απαντούσαν. Κάποια στιγμή τους βρήκα και το σήκωσε ο ανιψιός μου. Μου λέει μας κάνουν έλεγχο κλείνω. Νόμιζα ότι πρόκειται για έλεγχο στο μετρό» και συνέχισε:

«Τα παιδιά μου δεν είχαν ούτε τσαντάκι, ούτε σακίδιο. Οι αστυνομικοί τους έβγαζαν τα μπουφάν τους σήκωναν τις μπλούζες. Αν βρεθεί οτιδήποτε θα φάτε χαστούκια τους είπαν. Τους πήραν φυσικά τα στοιχεία. Δεν τους άφησαν να μας πάρουν τηλέφωνο, αν δεν είχαν επέμβει ένας καθηγητής και ένας βουλευτής θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί. Στο σημείο που ήταν τα παιδιά δεν υπήρχε κάποιο συμβάν» καταγγέλλει η μητέρα των μαθητών.

Πρόκειται για το περιστατικό κατά το οποίο τα ΜΑΤ περικύκλωσαν μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία και τους απειλούσαν με προσαγωγές. Οι μαθητές αφέθηκαν μετά από παρέμβαση εκπαιδευτικών και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη. 

Ads