Σεξιστική αντιμετώπιση και καψώνια κατά τη διάρκεια διαγωνισμού κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα κατήγγειλε μία υποψήφια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία, η οποία έφερε το θέμα στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος.

Ads

Η υποψήφια κατήγγειλε πως σε διαγωνισμό  κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, οι υποψήφιες πέρασαν, χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη, από υγειονομική εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιες γδύθηκαν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα, η οποία, ωστόσο, αφού ακροάστηκε τις υποψήφιες αποχώρησε από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, οι γυμνές υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα «υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών».

Ads

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.