Απεργία πείνας μετά από το βασανισμό ανηλίκου από αστυνομικό στην Αμυγδαλέζα, ξεκίνησαν ανήλικοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης, σύμφωνα με την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κίνησης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αστυνομικός κλότσησε στο στομάχι και τραυμάτισε τον ανήλικο κρατούμενο Τζ. Σ., 11 χρόνων, στο κρατητήριο ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα, όταν εκείνος ζήτησε να πάει τουαλέτα.
 
Ο εντεκάχρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, Πακιστανοί κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι οι βασανισμοί δεν είναι μεμονωμένοι και ότι συχνά δέχονται ξυλοδαρμούς χωρίς κανένα λόγο από αστυνομικούς. Επίσης κατήγγειλαν ότι για 2 ημέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.
 
Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι προχώρησαν από σήμερα σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τους βασανισμούς και τη χυδαία ρατσιστική αντιμετώπιση με βρισιές.
 
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Κίνηση ζητά «να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που βασανίζουν τους ανήλικους κρατούμενους, να αφεθούν ελεύθεροι οι ανήλικοι μετανάστες χωρίς χαρτιά και να δοθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους».
 
Τέλος η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική – αντιρατσιστική κινητοποίηση «Αθήνα πόλη αντιφασιστική» στις 19 Γενάρη, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 14.00 και συναυλία στο Σύνταγμα στις 16.00.