Ο φωτογράφος, Δημήτρης Μεσσίνης καταγγέλλει επίθεση «φασιστοειδών» στον γιο του Άρη Μεσσίνη, επίσης φωτογράφο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από την επίθεση.

Ads

Ο Δημήτρης Μεσσίνης έγραψε στο Facebook: «Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες… Θαυμάστε τους. Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)… Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο… Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης…».

Η φωτογράφος που κατέγραψε την επίθεση είναι η Nicole Tung. Ο Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είχε βραβευτεί το 2012 σε διεθνή διαγωνισμό για την φωτογραφία του η «μάχη της Σύρτης» από το πόλεμο της Λιβύης. Στις αρχές Οκτωβρίου είχε βρεθεί στο επίκεντρο ως κεντρικό πρόσωπο σε μια φωτογραφία σύμβολο της προσφυγικής κρίσης, όταν ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να κουβαλάει στον ώμο του ένα προσφυγόπουλο που μόλις είχε φτάσει στη Μυτιλήνη.

image

Ads

image

image

image

image