Σε καταγγελία για χειροδικία αστυνομικού εναντίον του προχώρησε ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Ο ίδιος διερχόμενος από τα Εξάρχεια με κατεύθυνση το γραφείο του, βρέθηκε τυχαία μπροστά στην άγρια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο koutitispandoras.gr στάθηκε για να παρατηρήσει την εξέλιξη της πορείας πριν ακόμη αρχίσουν τα επεισόδια. «Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας Ματατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ένας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ», περιγράφει.

Τότε ένας άνδρας των ΜΑΤ «πατάει το λαιμό ενός, πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή». «Στέκομαι από πάνω του αμίλητος και όταν βλέπω να μην κουνιέται ο διαδηλωτής λέω στον ΜΑΤατζή “μήπως να μην του πατάτε το λαιμό μην έχουμε κανένα ”ατύχημα”. Αμέσως παίρνει το πόδι του», σημειώνει ο δικηγόρος.

Ads

Ενας άνδρας των ΜΑΤ τον πλησίασε και του είπε να απομακρυνθεί. «Αμέσως, χωρίς να προλάβω να πω τίποτα – δεν υπερβάλω – έρχεται ο επικεφαλής και μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Τονίζω δεν είχα πει τίποτα!».

Ο Βασ. Αρχιμανδρίτης δήλωσε αμέσως τη δικηγορική του ιδιότητα στους άνδρες των ΜΑΤ για να λάβει την απάντηση, «στ’ αρχ..ια μου τι είσαι ρε», ενώ ο επικεφαλής δίνει την εντολή σε υφιστάμενό του, «διώξε τον μα..κα». Τότε μάλιστα δέχτηκε και χτύπημα με ασπίδα.

Παράλληλα ο δικηγόρος επισημαίνει ότι τη τζαμαρία ενός φωτοτυπικού μαγαζιού την έσπασε άνδρας των ΜΑΤ και όχι διαδηλωτής. Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά «δύο διαδηλωτές είχαν μπει σε ένα φωτοτυπάδικο στη γωνία και ένας ΜΑΤατζής έσπασε τη τζαμαρία του μαγαζιού βρίζοντας χυδαία. Ξαναλέω, την τζαμαρία την έσπασε ΜΑΤατζής», ενώ αναφέρει και ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβριζαν χυδαία όποιον περνούσε από μπροστά τους.

Ο Βασ. Αρχιμανδρίτης παρέπεμψε και σε σχετικές φωτογραφίες του πρακτορείου INTIME, τις οποίες δημοσίευσε και η ιστοσελίδα kathimerini.gr, και στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να στέκεται πάνω από τον διαδηλωτή που δέχεται την αστυνομική βία, με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

image

image