Φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο συναδέλφους του.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, κοντά στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα ένας εκ των παρευρισκομένων προσπάθησε να αρπάξει κάμερα από γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε τηλεοπτικά τη διαδήλωση. Φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο και αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, επενέβη δεύτερο άτομο, που έβγαλε από μικρή τσάντα, την οποία είχε δεμένη στη μέση, όπλο και τους απείλησε, χωρίς να το στρέψει εναντίον τους. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φωτορεπόρτερ, ωστόσο το επεισόδιο έληξε εκεί με την αποχώρηση του άγνωστου οπλοφόρου.

Ads

Ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωσε πως απευθύνθηκε σε διμοιρίες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο και κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά ο φερόμενος ως οπλοφόρος, εν τω μεταξύ, είχε ήδη χαθεί μέσα στο πλήθος.