Ένα σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, για την Ελλάδα περιστατικό ενδοσχολικής βίας με θύτη την δασκάλα μουσικής και θύματα τους μαθητές της έλαβε χώρα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου.

Ads

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η δασκάλα επέλεξε να τιμωρήσει ένα 9χρονο παιδί με όρους «καψονιού». Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, ο 9χρονος μαθητής προσποιήθηκε ότι οδηγεί αυτοκίνητο την ώρα του μαθήματος, γεγονός που εξόργισε την δασκάλα, η οποία ζήτησε από την υπόλοιπη τάξη να αρχίσει να χτυπά τον συμμαθητή τους. 

«Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει» φέρεται να είπε στα παιδιά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το παιδί προσπάθησε να βγει από την πόρτα για να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε καθώς τα άλλα παιδιά τον στρίμωξαν σε μια γωνία και συνέχισαν να τον βαρούν στο κεφάλι.

Το παιδί είπε στην μητέρα του ότι τον γλίτωσε από τα χειρότερα το κουδούνι. Η μητέρα απευθύνθηκε στην διεύθυνση του σχολείου, με τον διευθυντή να φέρεται να την προτρέπει αρχικά να λύσει το θέμα απευθείας με την δασκάλα. Η δασκάλα επιβεβαίωσε στον διευθυντή το περιστατικό, λέγοντας ότι συνέβη «πάνω στο θυμό» της.

Ads

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δασκάλας καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Τόγιας, δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» ότι η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ενήμερη για το περιστατικό και πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Ό,τι ενέργεια έπρεπε να κάνω την έχω κάνει» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, προσθέτοντας ότι, «οι γονείς του μαθητή που αντιμετώπισαν  το πρόβλημα έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν με την σειρά τους και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».