Ο Χουράμ Σαχζάτ του Μπασίρ με αριθμό κρατούμενου 2663 στην πτέρυγα Α3 δωμάτιο 6 στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ και τη Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ότι χθες στις 18.45 χτυπήθηκε από αστυνομικό μπροστά σε συγκρατούμενους του.

Ads

 
«Ο Αστυνομικός με χτύπησε στο κεφάλι όταν του ζήτησα επίμονα ένα παυσίπονο» καταγγέλλει ο Χουράμ Σαχζάτ λέγοντας ότι η απάντηση του αστυνομικού ήταν «άντε γαμ…. φύγε, πήγαινε μέσα βρομιάρη».
 
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ η κατάσταση στην Αμυγδαλέζα είναι τεταμένη τις τελευταίες μέρες αφού η ΕΛΑΣ προχωρά σε απελάσεις χωρίς την θέληση των κρατούμενων αφού αρνούνται να υπογράψουν «οικειοθελή επαναπροώθηση».
 
«Η αστυνομική βία έχει μείνει συστηματικά ατιμώρητη στην Αμυγδαλέζα και μετανάστες που έχουν υποστεί βασανισμούς είναι στη λίστα των απελάσεων. Γι αυτούς άλλωστε έκανε τη διαβόητη δήλωση του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ το περασμένο καλοκαίρι ‘κάντε τους το βίο αβίωτο’» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ αποδίδοντας ευθύνες στον υπ. Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια για «κάλυψη των περιστατικών».
 
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στα αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.