Ads

«Επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με προσήγαγε, έφερε διακριτικά τα οποία δεν παραπέμπουν και δε συνάδουν με Αστυνομία. Περισσότερο παραπέμπουν σε φασιστικές ομάδες που δρουν όλο αυτό τον καιρό ανεξέλεγκτες», καταγγέλλει ο γιατρός και γενικός γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταραχιάς, που προσήχθη προληπτικά χθες προτού καν αρχίσουν οι διαδηλώσεις.
 

Ο κ. Καταραχιάς, που είναι και μέλος της Ε.Ε. της ΟΕΝΓΕ, σε ομιλία του στη σημερινή συνέλευση της ΓΣΕΕ για τα επεισόδια που έλαβαν χθες χώρα στο Σύνταγμα, ανέφερε: «Απαιτούμε και σαν σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα την άμεση σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχουν φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί. Απαιτούμε την παραίτηση του κυρίου Δένδια που άνοιξε τέτοιο όργιο καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές».

 

Σημειώνεται ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται η σημαία της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου».
 
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει «το όργιο αντιδημοκρατικών και κατασταλτικών μεθοδεύσεων κατά των κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα με τις απαγορεύσεις, την παρεμπόδιση προσέγγισης με κλείσιμο σταθμών του Μετρό και τις προκλητικές προληπτικές συλλήψεις. Έστω και αν η επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς μπροστά στο ποτάμι διαδηλωτών που πλημμύρισε το Σύνταγμα παραμένει το γεγονός της εξάσκησης συστηματικής καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με το πιο απροκάλυπτο τρόπο».
 
Η Κίνηση καταγγέλλει επίσης την προληπτική προσαγωγή του γιατρού Κώστα Καταραχιά στην οδό Ερμού λίγα μόλις μέτρα πριν από το χώρο της συγκέντρωσης των συνδικάτων στη πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρει, ο κ. Καταραχιάς κρατήθηκε μέχρι να τελειώσει η συγκέντρωση παρά τις παρεμβάσεις συνδικαλιστών που βεβαίωναν την ιδιότητα του.
 
Μάλιστα, η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο «επιβεβαιώνει ότι η όλη επιχείρηση έδωσε το πράσινο φως στους παρακρατικούς μηχανισμούς των φασιστών που δρουν μέσα στα πλαίσια της ΕΛΑΣ και των ΜΑΤ  να δράσουν ασύστολα» και γι’ αυτό ζητά «την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Ads