Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 19χρονο – καταδικασθέντα για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη – για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ads

Τόσο ο 19χρονος όσο και ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του σε αυτή την υπόθεση κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, για ομαδικό βιασμό από κοινού.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018 της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Ελένης Τοπαλούδη μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, ο 19χρονος ισοβίτης πλέον, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον 23χρονο και την 19χρονη κοπέλα.

Η εισαγγελική πρόταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση». Μάλιστα η κοπέλα αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ο ιατρός ψυχίατρος η συμπεριφορά της άλλαξε μετά τον βιασμό.

Ads

Όπως ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αρχικά στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας «εντάξει με την Τοπαλούδη, σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό όμως σήμερα εδώ είναι άδικο, ήξερα με ποιους πήγαινε η 19χρονη, ήξερα πως της άρεσα», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με την συγκατάθεση της 19χρονης.

Σε ερώτηση του προέδρου για το αν είχε ερωτική διάθεση τρεις μέρες μετά τη δολοφονία απάντησε: «εγώ την βοήθησα την Ελένη, ο άλλος την πέταξε. Εγώ μετά από αυτό δεν έβγαινα. Το περιστατικό αυτό έγινε μετά την Τοπαλούδη. Έχω καταλάβει γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός γιατί η οικογένεια της 19χρονης ζητά αποζημίωση και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν την 19χρονη να καταγγείλει βιασμό. Καταλαβαίνω τι γίνεται από πίσω».

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ο 19χρονος απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον Πρόεδρο της έδρας λέγοντας του ότι… δεν θα είναι για πολύ Πρόεδρος.