Ολοκληρώθηκε η δίκη του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είχε παραπεμφθεί με δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ads

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» την τριετία 2010-2012.

Παράλληλα αθωώθηκε για για συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, που είχε σε λογαριασμό της off-shore εταιρείας που ο ίδιος διέθετε.

Ads

Είχε επίσης παραλείψει να δηλώσει 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα από εταιρεία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών.

Εκτός δηλώσεων είχε μείνει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη με τις off shore ήρθε μέσα από την δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust.