Καθείρξεις 11,5 ετών και 7 ετών και 10 μηνών, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στους αναρχικούς Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά αντίστοιχα, για τη ληστεία σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο, στις 12 Ιουνίου 2019.

Ads

Στον Δημητράκη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε για ληστεία, οπλοφορία και χρήση πλαστού εγγράφου. Ίδιο το κατηγορητήριο και για τον Σακκά, αλλά σε εκείνον αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Το δικαστήριο τους απήλλαξε από τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών που τους είχε φορτώσει στη δικογραφία η αστυνομία..

Στην 39χρονη συγκατηγορούμενή τους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια στη ληστεία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερη.

Ads

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της χρηματοποστολής, σημειώνοντας ότι οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε γιατρό και ασθενή όταν μπήκαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ωστόσο τους παρακολουθούσε μέρες κι έτσι επενέβη.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν τη ληστεία ως απαλλοτρίωση για την οικονομική στήριξη τρομοκρατικών ενεργειών και απέδωσαν την πράξη τους στη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί λόγω της προηγούμενης φυλάκισής τους.