Άρον άρον κατέβασαν τα άρθρα του Δημήτρη Παπαγεωργίου, καταδικασμένου από Εφετείο, για επίθεση εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ, από την ιστοσελίδα που ανήκε  στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και σήμερα ιδιοκτήτριά της σε ποσοστό 90% εμφανίζεται η σύζυγός του, Ελένη Καρβελά.

Ads

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου σε βιογραφικό που έχει αναρτήσει σε άλλες ιστοσελίδες, δηλώνει τα εξής: «Σπούδασε πληροφορική και είναι Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής και ιδρυτής και Εκδότης του Πολιτικού Περιοδικού “PATRIA”». Στο ίδιο σημείωμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εργάζεται ως συντάκτης στην καθημερινή εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”, ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτης στον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ”. Αρθρογραφεί επίσης, στην Κυριακάτικη Δημοκρατία και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Junge Freiheit”».

Σημαντικότερη από την σταδιοδρομία του στον ακροδεξιό Τύπο είναι η καταδίκη του από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, «για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ στην Ευελπίδων (10/1/2001)».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα “Αυτόνομος Εθνικιστής” συμμετείχε σε ομάδα μελών της ναζιστικής οργάνωσης η οποία επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ με γιαούρτια και λοιπά αντικείμενα και προξένησε φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καταδικάστηκε για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση σε φυλάκιση επτά μηνών».

Ads

Σε άλλο δημοσίευμα του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας (30/1/2010) αναφορικά με επίθεση ακροδεξιών κατά συμμετεχόντων σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «Πανόρμου» στις 23/1/2010, ανάμεσα σε 45 συλληφθέντες για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, βρισκόταν και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», που κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος προφυλακιστέος.

Όπως υπενθυμίζει η Αυγή, η ιστοσελίδα meaculpa.gr δέχεται κρατική διαφήμιση, ενώ η ΝΔ έσπευσε να στηρίξει τον βουλευτή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως καθιστά «τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κ. Μπογδάνου, τον οποίο στηρίζει απόλυτα εφόσον κινηθεί νομικά κατά όποιου τον θέτει σε κίνδυνο ή του προξενεί προσωπική ή επαγγελματική βλάβη με συκοφαντικές ή άλλες μεθόδους».

image

Κατέβασαν άρον άρον τα άρθρα

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, το meaculpa.gr κατέβασε άρον άρον τα άρθρα του. Το προφίλ του αρθρογράφου πλέον δεν υπάρχει, καθώς εμφανίζεται σφάλμα 404. Το σάιτ ανακοίνωσε τη «λήξη της συνεργασίας» με τον Δ. Παπαγεωργίου.