Με τον Independent αλλά και ελληνικά ΜΜΕ τα έβαλαν οι χρυσαυγίτες μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η ακροδεξιά επιχείρησε να σπείρει μίσος στον απόηχο των πυρκαγιών και προσθέτει ότι τρία μέλη της ναζιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν για λεηλασία καμμένων κατοικιών. 

Ads

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «διεθνές κύκλωμα συκοφαντίας» και κατηγορεί την εφημερίδα για «ψεύτικες ειδήσεις». Οι νεοναζί, μέσω της ιστοσελίδας τους προαναγγέλλουν ότι θα κινηθούν «άμεσα νομικά κατά του ΑΠΕ, του Indepedent και των λοιπών μέσων «που αναπαρήγαγαν τις συκοφαντίες».

Το σχετικό δημοσίευμα του Independent ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Μέλη της φορώντας μπλούζες του κόμματος εμφανίστηκαν μέσα στις φλόγες αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που ο βουλευτής του κόμματός του έδινε συνέντευξη. Αυτός ισχυρίστηκε ότι αναπλήρωναν το κενό της κυβέρνησης η οποία κατά τις δηλώσεις του είχε εξαφανιστεί. Ο πραγματικός χαρακτήρας της ελληνικής ακροδεξιάς ήταν εμφανής αλλού. Τρία μέλη της συνελήφθησαν για λεηλασία κατοικιών των πυρόπληκτων ενώ άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Όμως οι πραγματικοί ήρωες δεν ενδιαφέρονταν να εμφανιστούν στην τηλεόραση». 

Ads