Σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από την ταύτιση του Βασίλη Κεγκέρογλου και του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ για τους χειρισμούς απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis εμφανιζόταν ο Χάρης Καστανίδης το βράδυ της Τρίτης.

Ads

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε δηλώσεις του στο Kontra τόνιζε πως: «θα ήταν οδυνηρή εξέλιξη για τους μάρτυρες να ζητούσε η Προανακριτική την άρση της προστασίας τους». 

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα» και ότι αυτοί πρέπει να προσέλθουν με όλες τις εγγυήσεις προστασίας τους. 

Ουσιαστικά, υποστήριξε ότι ενώπιον των πολιτικών εκπροσώπων – μελών της Επιτροπής, οι μάρτυρες θα έπρεπε να εξεταστούν με πολύ μεγαλύτερες εγγυήσεις διασφάλισης της ανωνυμίας και προστασίας τους απ’ ό,τι κατά την εξέτασή τους από την εισαγγελέα.

Ads

Δεν έκρυψε την αμφιβολία του για τις προθέσεις ορισμένων να αποκαλύψουν την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ποτέ αν δεν έχω ο ίδιος την ευθύνη για κάτι», συμπλήρωσε ο Χάρης Καστανίδης. 

Τέλος παρακίνησε τους συναδέλφους του απ’ όλες τις πλευρές «να συμφωνήσουν σε τρόπο εξέτασης που θα παρέχει ασφάλεια στον προστατευόμενο μάρτυρα».