Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του για το «βίντεο Μπαλτάκου» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ωστόσο επιστρέφει στη φυλακή που κρατείται προσωρινά για διακεκριμένη οπλοκατοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

 
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε τον Νοέμβριο του 2013 με τον Τάκη Μπαλτάκο, τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή. Μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού από τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε.
 
Απολογούμενος, ο βουλευτής φέρεται να αρνήθηκε πως έκανε την επίμαχη καταγραφή και να ισχυρίστηκε πως δεν ήταν εν γνώσει του ότι κάποιος βιντεοσκόπησε τη συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο.
 
«Οι καταγγελίες Μπαλτάκου και τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρεμβάσεις Σαμαρά στην Δικαιοσύνη θα κατατεθούν πολύ σύντομα από την Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ώστε η αλήθεια να λάμψει και οι εγκληματίες να λογοδοτήσουν» είπε σε δηλαδή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.