«Εκφράζαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης», δηλώνει ο  εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχετικά με την ποσόστωση στο σύστημα αξιολόγησης, συνεχίζοντας την κριτική του ως προς τις επιλογές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή ο Δ. Καρύδης εκτιμά ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Ads

«Τώρα που εφαρμόζεται στην πράξη, (σ.σ η ποσόστωση στο σύστημα αξιολόγηση) αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν αδιέξοδα σχετικά με την προκαθορισμένη αρνητική αξιολόγηση του 15%. Θέλουμε την αξιολόγηση, γι αυτό αντιδρούμε σε καθετί που την φαλκιδεύει και τη δυσφημεί. Αποτελεί θετικό γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτό το θέμα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Σε ότι αφορά τις απολύσεις εκφράζει την άποψη πως η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι συνεχής, προσθέτοντας ότι υπάρχουν νέα δεδομένα: «Έχουμε τα πλαστά δικαιολογητικά, τις πειθαρχικές αποφάσεις, καθώς και την ακύρωση από τα δικαστήρια προσωρινών διαταγών σε συμβάσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να συνυπολογισθούν».

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε ο Φώτης Κουβέλης να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους απαντά: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι πολύ πρόωρο. Εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προταθεί ένα πρόσωπο που να τιμά το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ενώνει τη χώρα».

Ads