Καμία πρόταση του υπουργείου Αμυνας για ισοδύναμα έναντι του παγώματος των ειδικών μισθολογίων δεν έχει κατατεθεί ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ads

Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε, στην πράξη, εκτεθειμένο τον Πάνο Καμμένο ο οποίος επίσης στη Βουλή, είχε δηλώσει στις αρχές Ιουνίου ότι το υπουργείο Αμυνας έχει ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο που θα προσδιορίζει με ακρίβεια τους κωδικούς από τους οποίους θα εξοικονομηθούν πόροι και θα προέλθουν τα σχετικά κονδύλια για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τότε μάλιστα είχε πει ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί πολύ νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα, ο Γιώργος Χουλιαράκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Θανάση Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε: «Τα αρμόδια υπουργεία έχουν τρεις μήνες από σήμερα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει τις προτάσεις τους με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα το κάνουν».

«Μας δώσατε είδηση, γιατί δεν ήταν σε αόριστο χρόνο η αναφορά του υπουργού Άμυνας» σχολίασε ο προεδρεύων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ads

«Η αναφορά Καμμένου ήταν ότι «έχω βρει τους κωδικούς και τους έχω στείλει στο υπουργείο Οικονομικών», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Δαβάκης, προσθέτοντας ότι μετά την απάντηση του Χουλιαράκη «τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να ανησυχούν περισσότερο».

«Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό να τοποθετείται και να τοποθετείται με νούμερα, περιμένω» απάντησε ο Γιώργος Χουλιαράκης δηλώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας, Δικαιοσύνης θα μεριμνήσουν. Έχουν άφθονο χρόνο, έχουν διάστημα τριών μηνών, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Οι προτάσεις πρέπει να είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα».