Αιχμές αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού του στη χώρα μας αφήνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild. «Μήπως οι Έλληνες κατέφυγαν και πάλι σε τεχνάσματα;» διερωτάται χαρακτηριστικά.

Ads

«Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια; Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ στις οποίες θα μπορούσε κανείς να κάνει διακοπές χωρίς προβλήματα. Ταξιδιωτική προειδοποίηση; Ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου; Σε καμία περίπτωση!» επισημαίνει σχετικά και προσθέτει:

«Ο λόγος; Ο αριθμός των προσβεβλημένων από κοροναϊό ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Τώρα, στα μέσα Νοεμβρίου, τα πάντα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα ξαφνικά υπάρχει σκληρό Lockdown. Οι δρόμοι είναι άδειοι από ανθρώπους, τα καταστήματα, οι ταβέρνες, τα καφέ και τα μουσεία είναι κλειστά. Από αύριο θα ισχύει μάλιστα απαγόρευση της κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Με το τέλος της περιόδου των διακοπών, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε. Χθες η Ελλάδα ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα, 43 άνθρωποι πέθαναν με ή από κορωνοϊό».

«Και πιο πριν; Κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι παραθεριστές στην Ελλάδα ανέφεραν επανειλημμένα ότι παρά τις πληροφορίες περί το αντιθέτου δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος για κορονοϊό στα αεροδρόμια. Επομένως, είναι πιθανόν να υπήρχαν σημαντικά περισσότερα κρούσματα από αυτά που ανακοινώνονταν επισήμως. Το σύστημα Υγείας απειλείται με υπερφόρτωση, προειδοποιεί τώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, λαμβάνει άφθονη βοήθεια από τις Βρυξέλλες: Από το Αναπτυξιακό Ταμείο της ΕΕ θα χορηγηθούν στην Αθήνα περίπου 33 δις Ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται εν μέρει και από τη Γερμανία. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι μεταφέρουν στο Ταμείο συνολικά 133 δις Ευρώ» καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

Ads