«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου», αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε ζητήσει να μη συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματος στο Συνέδριο. 

Ads

«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι έχουμε όλοι την ανάγκη να συνυπάρχουμε σε ένα μίνιμουμ. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια». «Όλη η Ελλάδα» είπε ο κ. Μπακογιάννης ,«αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία κι αδικία». «Τα νέα παιδιά», πρόσθεσε, «φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια». «Περιγράφω μία πραγματικότητα, η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας», τόνισε, ρίχνοντας εκ νέου «καρφιά» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.  

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι και δημόσια εκφράζει τις ευχαριστίες του για μια σειρά από θέματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος. Λίγο αργότερα, στην ομιλία του στο Συνέδριο, τον ευχαρίστησε για την «ταχύτητα, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα του», όπως τόνισε.

Το πρώτο θέμα που έθεσε κατά την ομιλία του ήταν το θέμα της υγείας και της υποστελέχωσης που παρατηρείται στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς του. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που παντρεύτηκε την περασμένη Κυριακή, είπε ακόμη χαριτολογώντας, προς τον πρωθυπουργό, πως δεν μπορούσε να έχει φανταστεί ποτέ, ότι θα του χάριζε τέτοια εβδομάδα μέλιτος. Ενδεικτική του θετικού κλίματος μεταξύ του Κ. Μπακογιάννη και του Αλέξη Τσίπρα ήταν και η φιλική αναφορά του πρωθυπουργου στην έναρξη της ομιλίας του, όπως φαίνεται και στο βίντεο, που ακολουθεί.  

Υπενθυμίζεται πως η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στο Συνέδριο με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό προκάλεσε μια εμφύλια σύρραξη στη ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα να μη συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματος στην «κομματική φιέστα», όπως χαρακτήρισε το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Στην πραγματικότητα το Συνέδριο υπήρξε απλά η αφορμή για να έρθει στο φως μια υπόγεια μέχρι τώρα αντιπαράθεση ανάμεσα στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ανιψιό του, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Ads

Οι πληροφορίες του tvxs.gr αναφέρουν ότι ο πρώτος βαθμός ενόχλησης στην Περαιώς, που οδήγησε και στην αιχμηρή ανακοίνωση για μη συμμετοχή κανενός στελέχους του κόμματος, ήρθε όταν έγινε γνωστή η ύπαρξη του ανοιχτού διαύλου και της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπουργείου Οικονομίας Οι κινήσεις Μπακογιάννη θεωρήθηκαν ότι δεν συνάδουν, εάν δεν υποσκάπτουν, με την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης και, κυρίως, με την προσπάθεια της Πειραιώς να αποδομήσει πλήρως το αναπτυξιακό αφήγημα του Μαξίμου. Η δυσαρέσκεια και η κόντρα, όμως, μάλλον έχουν πολύ πιο βαθιές ρίζες και κυρίως πρόκειται για μια σύγκρουση ηγετικών φιλοδοξιών. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)