Στον απόηχο των αποκαλύψεων του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρέιθ για το plan Χ του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σήμερα ότι κι εκείνος τον Νοέμβριο του 2011 είχε προτείνει στον Λουκά Παπαδήμο να καταρτιστεί ένα plan B.

Ads

Ο πρόεδρος της ΛΑΟΣ, εταίρος τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, είπε ότι τον Νοέμβριο του 2011 πρότεινε στον πρωθυπουργό plan B, προκειμένου όπως είπε«να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι».

«Τους είπα, “ρε παιδιά μήπως πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα να μελετήσει ένα plan B να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι;”» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η απάντηση του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ήταν σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη: «Μόνο να το αποφασίσουμε θέλουμε 6-9 μήνες να το υλοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ads

Όσον αφορά στο ποιοι ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε: «Σαμαράς, Παπανδρέου, εγώ και ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν, προσετέθη στην παρέα αυτή λίγο αργότερα, μετά από μερικές ημέρες. Οι άλλοι δύο δεν είδα να παίρνουν θέση. Τότε δεν κατάλαβα γιατί δεν πήραν θέση σε αυτή τη συζήτηση που έγινε. Και το εξήγησαν εν συνεχεία: από τις προσδοκίες που είχε ο καθένας για την προσωπική του εξέλιξη, αλλά ο Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένος. Έδωσε μία απάντηση που σαφώς είχε μελετήσει το θέμα. Είπε χρειάζομαι 6-9 μήνες από την ώρα που θα το αποφασίσουμε και γι’ αυτό είπα εγώ ας γίνει η επιτροπή και ας προετοιμαστούμε να θέλουμε το λιγότερο δυνατό διάστημα. Αυτό ήταν το plan B που είχαμε εισηγηθεί τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου».