Επίθεση στην κυβέρνηση που ακολουθεί τυφλά το δόγμα “ανήκομεν εις την δύσιν” του Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με την Ρωσία και την Κίνα που μπορεί να βοηθήσουν για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο.

Ads

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει ολιγωρία τις σχέσεις της με την Ρωσία, καθώς όπως είπε δεν καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα. Αν και η κυβέρνηση απάντησε ότι υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ επέμεινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική.

Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της πρβλήματα και να βγει από την κρίση, τόνισε.

Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Αυτή η τυφλή προσήλωση στο δόγμα “ανήκομεν εις την δύσιν” μας έχει οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Ads

Το δικό μου δόγμα είναι πως η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της, υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης που έφερε το παράδειγμα της Κύπρου.

” Το έκανε η Κύπρος και είδατε τα αποτελέσματα που έχει με τις γεωτρήσεις στα κοιτάσματά της. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Αυτή την στιγμή στην Ευρώπη θέλουν να μας βάλουν σε καραντίνα ως λεπρούς για να περιορίσουν τους κινδύνους από την πτώχευση της Ελλάδας. Εγώ λοιπόν πρέπει αυτή την ύστατη ώρα για να μην τελειώσω ως χώρα να αποδεσμευθώ από την παράγραφο του Μνημονίου που μου απαγορεύει τον δανεισμό από τρίτες χώρες και να αναζητήσω την σωτηρία μου αλλού. Υπάρχουν διαδικασίες πολύ καλύτερες και πιο συμφέρουσες από αυτή του ΕΥΡΗΚΑ η οποία ουσιαστικά ξεπουλά την πατρίδα μας για ένα κομμάτι ψωμί”, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.