Εσωκομματικούς τριγμούς στη ΝΔ, προκαλεί τόσο η εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, όσο και η παρουσία και οι τοποθετήσεις του αντιπρόεδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, με στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας να ζητούν εμμέσως πλην σαφώς την παραίτησή του από την αντιπροεδρία. 

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο δυσκολεύει τη ΝΔ το γεγονός ότι μέσω της αντιπροεδρίας βάλλεται και η ηγεσία του κόμματος και κατά πόσον θα ήταν σκόπιμο να γίνει παύση των στελεχών σε τέτοιου είδους θέσεις, απάντησε: 

«Στην περίπτωση Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων». Σημείωσε επίσης ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος. 

«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα», κατέληξε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε ανάρτησή του στο facebook, σημείωσε ότι «κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί» του αντιπροέδρου.«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται “τσίρκολο”, όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Όχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο  και μάλιστα δοτό». 

Ads

Όπως γράφει «όσα λέει κι όσα κάνει», ο Άδωνις Γεωργιάδης «ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπεί». «Αυτό είναι απαράδεκτο κι ασυγχώρητο – ειδικά όταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι αμφισβητήσιμη».