Υπόθεση ημερών είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή, να εκπέμψει πρόγραμμα ο μεταβατικός φορέας, μετά από την ανακοίνωση των ονομάτων των 577 ατόμων που είχαν υποβάλει αίτηση και συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.

Ads

«Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση και άλλους εκτός ΕΡΤ, να προσληφθούν κάνουν λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Στόχος, για τον κ. Καψή, είναι να ανοίξει και πάλι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να μπορέσουν να προσληφθούν και τα υπόλοιπα 1.400 άτομα, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως εκτιμά ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ακόμα και εντός των επόμενων ημερών μπορεί να γίνει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα. «Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τώρα στις προσλήψεις, γιατί θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών», είπε, επισημαίνοντας ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν οι επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις».

Ads

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 557 υποψηφίων που έχουν υποβάλλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια. Τα ονόματα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη, ενώ οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ.

Οι αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση είχαν ξεπεράσει τις 9.000 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.