Την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νοσοκομεία της χώρας αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid, με αποτέλεσμα άνθρωποι που περίμεναν να χειρουργηθούν να έχουν πεθάνει σήμερα λόγω της αναστολής των χειρουργείων, σχολίασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως το τέταρτο κύμα το οποίο αδιαμφισβήτητα θα έρθει από το φθινόπωρο μπορεί να είναι χειρότερο από το τρίτο.

Ads

Τέσσερις χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία που «πάγωσαν», με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή ανέφερε ο κ. Καπραβέλος σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Όπως είπε, βρισκόμαστε μεν σε μια ουσιαστική φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας με πολλή μεγάλη μείωση των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχουμε ξεφύγει. «Το τρίτο κύμα ήταν χειρότερο από το δεύτερο. Εμείς ακόμα στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το τρίτο κύμα γιατί έχουμε 4.000 ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής για άλλα χειρουργεία. Μερικοί από αυτούς έχουν πεθάνει» υπογράμμισε.

«Σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, δηλαδή ναι μεν έχουμε μία αποσυμφόρηση από την πανδημία αλλά όμως τα προβλήματα βλέπετε είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι υπολογίζετε όλοι σας» τόνισε.

Ads

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» εξέφρασε τέλος την αγωνία του ότι το τέταρτο κύμα που θα ‘ρθει τέλος φθινοπώρου ή τον χειμώνα, μπορεί να είναι χειρότερο από το τρίτο. «Εάν δεν κατανοήσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα του τρίτου κύματος, ναι το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα ήταν ότι «κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε στις ΜΕΘ και δεν έχασε τη ζωή του».