Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων εξηγώντας ότι έχουμε ήδη γονατίσει από βαριές εισαγωγές από μολύνσεις με την μετάλλαξη Δέλτα. «Σαρώνει η Δέλτα αυτή τη στιγμή. Είναι αφόρητη η πίεση στο Σύστημα Υγείας από τη Δέλτα» τόνισε, κάνοντας σαφές πως από την Όμικρον δεν υπάρχουν νοσηλείες στις ΜΕΘ.

Ads

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε, μιλώντας στο OPEN, ότι αυτό έπρεπε να καθυστερήσει να συμβεί. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσούν πάνω από 50 συνάδελφοι» και τόνισε πως ήταν ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων. Απαντώντας σε ερώτημα αν το Σύστημα Υγείας θα επιβαρυνθεί από το άνοιγμα των σχολείων απάντησε πως «η Όμικρον είναι ήπια μόνο για εμβολιασμένους, τους ανεμβολίαστους σαρώνει και στέλνει στις ΜΕΘ».

«Είναι επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία! Μόνο για ανέκδοτο το ακούω ότι τελειώνει τον Μάρτιο. Καιγόμαστε αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε πολλά για την Όμικρον. Έχουμε δρόμο μπροστά μας! Όπλο το εμβόλιο και θα το κάνουμε για πολλά χρόνια ακόμα», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.