Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των βουλευτικών και των ευρωεκλογών καθώς και στην παράσταση νίκης, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που διενεργήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής». Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ καθώς δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο του 3%. Διαβάστε επίσης: Το 56% επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα

Ads

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 22,5% ενώ ακολουθεί η Ν.Δ με 21,7%

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6% και οι ΑΝ.ΕΛ με 4%.

Ads

Η ΔΗΜΑΡ δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το 3% και μένει εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, με ποσοστό 2,8%.

Και στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 44,6% να θεωρεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι του 38,5% που αναμένει εκλογική νίκη της Ν.Δ.

Για τις ευρωεκλογές, στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε» προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 34,5% ενώ «κανέναν από τους δύο» απάντησε το 21,2% των ερωτηθέντων

Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.